Wat is er in Norg?

Wat is er in Norg? Norg is een verrassend leuk esdorp in het noorden van de provincie Drenthe. Je proeft er de geschiedenis. Logisch, want Norg was er al in de vroege middeleeuwen. In Norg wemelt het van de historische monumenten. Plus: je kunt er heerlijk eten bij Grand Café Hotel Karsten.

Ook als je houdt van kunst, cultuur en sportieve activiteiten is Norg een aantrekkelijk dorp. Het ligt bovendien in een zeer bosrijke omgeving. Grand Café Hotel Karsten is een perfecte uitvalsbasis om Norg en omgeving te ontdekken.

Mooie bossen

 De bossen rondom Norg beschutten het dorp tegen de wind. Het zijn ongerepte bossen waar je elk seizoen een andere ervaring hebt. Trek je wandelschoenen aan en ga het zelf beleven.

Meer dan de moeite waard is ook een bezoek aan natuurgebied het Fochteloërveen. Vanuit uitkijktoren De Zeven kijk je hier kilometers ver over het mooie hoogveengebied. Het Noordscheveld ligt ook niet ver uit de buurt. Je kunt er grafheuvels en andere sporen van prehistorische bewoners spotten. Wat is er in Norg? Dat dus… en nog veel meer.

Karsten in Norg

In boutiquehotel Karsten slaap je als een roosje. De luxe kamers en suites zijn met oog voor detail ingericht. Vanaf het terras kijk je uit op de Kerkbrink en de dertiende-eeuwse Romaanse kerk. In het restaurant kan je genieten van een lekkere lunch of zalig diner. Uiteraard altijd vers en met zorg bereid. Of wat dacht je van een kop koffie met een gebakje na een stevige wandeling?

Maak mooie foto’s van de korenmolens en breng daarna een bezoek aan het Nationaal Rijtuigenmuseum. Sluit de middag vervolgens tevreden af bij Karsten. Geniet met volle teugen van de huiselijke sfeer en kies iets lekkers van de borrelkaart. Neem plaats en ontspan in ons Grand Café.

Wat is er in Norg? Ontdek het zelf!

Als je langer in Norg verblijft, kan je nog meer beleven. De Norgermarkt, Streetrace Norg, de Worteldagen en Folly Art Norg zijn ware publiekstrekkers. Net als de Feestvierdaagse en de Slag om Norg. Het maakt niet uit of je in de lente, zomer, herfst of winter in Norg bent. Altijd staat er wel een leuk evenement op stapel. Bekijk ook zeker onze eigen kalender voor allerlei leuke activiteiten, verspreid door het jaar.

Neem ook een kijkje in verzamelwinkel Poppenstijn en maak plezier in subtropisch zwembad het Molenduinbad. Gecombineerd met een drankje of etentje bij Karsten ben je verzekerd van een geslaagd uitstapje.