Wandelen in Norg

Wandelen in Norg is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en wandelfanaten. Rondom het dorp vind je verschillende bossen en heidevelden met prachtige wandelroutes. Na je wandeling kun je bij Grand Café Hotel Karsten terecht voor een hapje en drankje. Bij ons overnachten kan natuurlijk ook. Kortom: allerlei mogelijkheden voor een fantastisch uitstapje in de Drentse natuur.

Het gezellige dorp Norg is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. Deze plek in de Kop van Drenthe is daarom een geliefde bestemming voor wandelaars. Er zijn volop mogelijkheden om eropuit te trekken en te genieten van de Drentse natuur. Ook de rijke historie van het gebied is nog goed zichtbaar in het landschap. Een leuk extraatje. We geven graag tips voor mooie wandelplekken in de buurt.

Van stuifduinen tot heide: ontdek de natuur

De directe omgeving rond Norg barst van de mooie bossen en natuurgebieden. We noemen er een aantal:

Langeloërduinen – Een wandeling door de Langeloërduinen voert je over smalle kronkelpaadjes en glooiende zandduinen. Onderweg zie je dennenbomen, heideplanten en boomwortels die als kronkelende tentakels over de paden liggen. Ga je eropuit met kinderen? Volg dan zeker het Struin en Duin belevingspad. Op deze route kom je allerlei leuke en leerzame speelobjecten tegen.

Noordsche Veld – Het Noordsche Veld is een prachtig natuurgebied met bos en heide. Een tocht door deze omgeving neemt je mee terug in de tijd. Er zijn namelijk verschillende historische overblijfselen te zien, zoals grafheuvels en raatakkers of ‘celtic fields’. Je kunt hier ook een hunebed bewonderen (D5).

Norgerholt – Het Norgerholt is eveneens een aanrader voor een fijne wandeling. Dit bos met een oppervlakte van 25 hectare behoort tot de oudste loofbossen van Nederland. Een eeuwenoud pareltje dus. Het gebied staat bovendien bekend om de vele broedvogels die er leven. Er zijn meer dan zeventig verschillende soorten geteld. Verrekijker mee en genieten maar!

Benieuwd naar alle wandelroutes in de buurt? Bij ons zijn verschillende routes verkrijgbaar, zodat je geen enkel mooi plekje hoeft te missen.

Heerlijk eten na het wandelen in Norg

Beweging in de buitenlucht maakt hongerig. Bij Grand Café Hotel Karsten kun je terecht voor een lekkere lunch of een heerlijk diner. Een kop koffie of thee met een stuk taart kan natuurlijk evengoed. Wil je nog wat langer genieten van de prachtige omgeving rond Norg? Boek dan een overnachting in ons sfeervolle hotel. Karsten bevindt zich op loop- en fietsafstand van de natuurgebieden in de omgeving. De perfecte uitvalsbasis dus voor het wandelen in Norg.

Verken Noord-Nederland te voet

Wil je het noorden van Nederland nog verder verkennen? Er zijn diverse lange-afstandsroutes die je meenemen door het prachtige landschap. We noemen er drie:

Drenthepad – Deze route van 329 kilometer voert je door de veelzijdige Drentse natuur. Je wandelt over zandpaden, landweggetjes en verharde wegen. Onderweg kom je door bossen, over heidevelden, en langs akkers en veen. Alle aspecten van het Drentse landschap komen voorbij. De route bestaat uit 18 verschillende etappes en tijdens etappe 6 wandel je door Norg. Een ideale gelegenheid dus voor een hapje en drankje in ons Grand Café.

Jacobspad – Doorkruis de provincies Groningen en Drenthe tijdens deze tocht van ruim 200 kilometer. Je start in Uithuizen en wandelt via de stad Groningen door Drenthe naar het Overijsselse Hasselt. Onderweg zie je statige boerderijen, knusse wierdedorpen en mooie landschappen met bos, heide en veen. Ook Norg is onderdeel van de route, dus kom zeker naar Karsten voor een smakelijk onderbreking.

Groot Frieslandpad – Niet één, twee of drie, maar zelfs vier provincies zijn onderdeel van deze veelzijdige tocht. De route beslaat 362 kilometer en gaat door Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe. De laatste etappe eindigt in het Duitse Leer. Verdeeld over 23 dagwandelingen kom je langs meren, historische panden, kronkelende beken en hunebedden. En dat is maar het topje van de ijsberg, deze route heeft namelijk veel meer te bieden. Al met al een prachtige lange-afstandswandeling, die je eveneens door Norg voert. Tip: boek een overnachting in ons hotel. Zo kun je de volgende dag weer met frisse energie op pad.