De mooiste omgeving, in Norg

Welkom in de groenste provincie van Nederland! Drenthe telt talloze natuurgebieden en schilderachtige dorpjes. Het gezellige Norg is er daar een van. Dit brinkdorp herbergt diverse terrasjes, een subtropisch zwembad en leuke winkeltjes. Bovendien sta je binnen enkele minuten midden in de ongerepte natuur. Kortom, er is van alles te doen in en om Norg. Ook met je trouwe viervoeter zit je in deze omgeving goed. Grand Café Hotel Karsten is het middelpunt van het dorp. De ideale plek voor een lunch, diner of overnachting!

Rust en ruimte

De veelzijdige natuur en gezonde lucht maken deze omgeving tot de perfecte plek om weer even helemaal op te laden. Norg is omgeven door duinen, veengebieden, oeroude rivierstroompjes en uitgestrekte bossen. Laat je leiden door wandel- of fietsroutes, of struin op de bonnefooi door het gebied. Ook uniek: omdat Drenthe nauwelijks last heeft van lichtvervuiling, kun je hier uitstekend sterren kijken!

 

Interessante geschiedenis

Tussen al die natuur vind je klassieke boerderijen, brinken, hunebedden en Unesco Werelderfgoed-dorp Veenhuizen. Bezoek bijvoorbeeld een van de gemakkelijk te bereiken (kunst-)historische musea. Drenthe kent een bijzondere plattelandshistorie, maar ook de gemoedelijke steden Assen, Groningen en Drachten zijn goed te bereiken vanaf Norg. Alle drie de noordelijke provincies zijn vanuit Norg binnen handbereik.

 

Familie-uitjes

In Drenthe is plezier voor het hele gezin. Wat dacht je van golfen? Dat kan o.a. in Roden bij Golfclub Holthuizen of de Drentsche Golf & Country Club in Assen of Lauswolt. Liever zwemmen? Daarvoor kun je naar subtropisch zwem- en saunaparadijs De Bonte Wever in Assen of zwembad Molenduinbad in Norg. In de zomer gaat dat natuurlijk ook in het Leekstermeer. Aangrenzend vind je in Leek het heerlijke familiepark Nienoord. Of wat denk je van speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren en het speelgoedmuseum in Roden? Genoeg te doen dus!

Ontsnap uit de gevangenis

Op zoek naar actie? Speel het spannende spel Escape from Veenhuizen! Volledig verzorgd arrangement met uitgebreid buffet bij Hotel Karsten. De bossen rond Norg en Veenhuizen zijn het decor voor deze uitdagende tocht. Blijf jij uit handen van de bewakers?

 

Hond mee

Je hond hoort er helemaal bij. In Hotel Karsten is de trouwe viervoeter van harte welkom. De diverse natuurgebieden rondom Norg zijn ideaal om met je hond te wandelen.