Fietsen in Norg

Fietsen in Norg? Grand Café Hotel Karsten is de ideale uitvalsbasis voor mooie fietstochten door het Drentse landschap. Rond Norg bevinden zich verschillende natuurgebieden met prachtige routes. Voor of na je tocht kun je in ons restaurant genieten van een heerlijke (lunch)maaltijd. Aanrader!

Natuur en historie in Drenthe

De provincie Drenthe is voor veel mensen een waar fietswalhalla. Deze groene provincie bevat namelijk enorm veel mooie natuurgebieden en fietsroutes. Zo ook rond het gezellige brinkdorp Norg. Dit plaatsje wordt omringd door verschillende bossen, heidevelden en veengebieden. Bovendien zijn er in de buurt allerlei historische pareltjes te vinden. Fietsen in Norg en omgeving staat dus garant voor een actief en interessant dagje uit. We vertellen je er graag meer over.

Fietsen in Norg: korte en lange routes

In de buurt van Norg zijn talloze mooie routes die je per fiets kunt volgen. Of je nu een kort tochtje wilt maken of juist een hele dag wilt toeren. Bij Grand Café Hotel Karsten zijn verschillende fietsroutes verkrijgbaar. Daarnaast kunnen we je allerlei tips geven voor leuke plekken in de omgeving. We geven alvast een voorproefje:

Fochteloërveen en Veenhuizen – Deze route van 35 kilometer voert je door een prachtig hoogveengebied met zeldzame planten en dieren. Met een beetje geluk kun je zelfs een kraanvogel spotten. Ook zie je onderweg een hunebed (D2) en fiets je langs het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Even je tocht onderbreken om de geschiedenis in te duiken kan dus evengoed.

Vanuit Norg rond Assen – Liever wat meer kilometers maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een route van ruim 77 kilometer in het gebied rond Assen. Je start in Norg en fietst door mooie esdorpen als Zeijen, Amen en Hooghalen. Daarnaast pak je een stuk van het Nationaal Park Drentsche Aa mee. Onderweg kom je dus zeker imposante rietgedekte boerderijen, knusse dorpsbrinken en prachtige natuurgebieden tegen.

Een smakelijke afsluiting bij Karsten

Een actieve dag in de buitenlucht sluit je smakelijk en ontspannen af bij Grand Café Hotel Karsten. Neem plaats in ons restaurant en geniet van zalige gerechten en een gezellige sfeer. Blijven slapen kan eveneens. Ons viersterrenhotel beschikt over luxe kamers en suites met uitstekende bedden. Zo kun je nog wat langer fietsen in Norg en de omgeving ontdekken.