Persberichten

ONDERNEMERSPRIJS VOOR HOTEL KARSTEN

Norger Courant/De Krant dinsdag 22 september 2009

Tijdens de opening van de Jaarbeurs van het Noorden op vrijdag 18 september reikte burgermeester Hans van der Laan voor de zevende keer de Ondernemersprijs Noordenveld uit.  Dit jaar zijn MMP uit Roden en Hotel Karsten uit Norg uitgeroepen tot de winnaars van de Ondernemersprijs Noordenveld 2009.

Net als vorig jaar heeft het gemeentebestuur gekozen om niet één, maar twee bedrijven te onderscheiden.  Dit jaar een kennisintensief- en een horecabedrijf.  Beide winnaars zijn innovatief, dynamisch en maatschappelijk betrokken aldus het juryrapport.

Kees en Cella Schouten van Hotel Karsten mochten dit jaar de prijs in ontvangst nemen.  In het juryrapport wordt het echtpaar geroemd om de passie voor het vak.  Gedreven, betrokken en gastvrij: dat zijn deze ondernemers volgens de jury.  Door goed naar de gasten te luisteren en hun wensen te vertalen in een onderscheidend horeca-aanbod heeft het ondernemersechtpaar ambitie laten zien!

HOTEL  VAN  BERGAMBACHTER  GEKOZEN  TOT  HET  BESTE

Lekstreek, woensdag 22 april 2009

Bergambachter Kees Schouten runt samen met zijn vrouw Cella in het Drentse Norg hotel-restaurant Karsten.  Het hotel is gekozen tot het beste Holland Hotel van 2009.

Vijftien jaar geleden verruilden Kees en Cella Schouten het Luxemburgse Beaufort voor het Drentse Norg.  Ze wilden meer dan slechts een seizoenshotel runnen en zagen daarvoor meer mogelijkheden in Nederland dan in het Groothertogdom.

“Mijn schoonouders, die nog in Bergambacht wonen, zijn heel Nederland door gecrosst om te kijken naar geschikte locaties”, zegt Cella Schouten.  “Hadden ze wat gevonden dan gingen we kijken.  Zeker twaalf hotels hebben we bekeken.  We konden echt in iedere hoek van Nederland terechtkomen.  Alleen aan de kust en in Limburg wilden we niets beginnen.”

Uiteindelijk werd Hotel Karsten in Norg de bestemming.  “We hadden nog nooit van Norg gehoord, maar toen we aankwamen zagen we dat het de perfectie locatie was.  Een oude boerderij uit de achttiende of negentiende eeuw, die gaandeweg steeds vaker als herberg dienst ging doen, todat het een hotel werd.  Hotel Karsten was gelegen aan de brink, mooier kon niet.”

Ondanks de mooie locatie betekende het niet dat ze in een gespreid bedje waren terechtgekomen.  “Zeker niet, er waren bijvoorbeeld 47 gloeilampen stuk.  Die hebben we als eerste vervangen.  Het hotel had een beetje een oude en ongezellige uitstraling, dat hebben we in die vijftien jaar omgebouwd tot een gezellig romantisch driesterrenhotel.”

En dat het echtpaar Schouten daar goed aangedaan heeft, blijkt wel uit de waardering die het hotel krijgt.  Hotel Karsten is met zeventig andere hotels bij de stichting Holland Hotels aangesloten en ieder jaar wordt bepaald welke zich het beste mag noemen.  Dat gebeurt aan de hand van ingevulde enquêteformulieren van gasten en een verrassingsbezoek door de mystery guest van de organisatie.

Tot Holland Hotel van 2009 werd hotel Karsten uitgeroepen.  ‘Hotel Karsten is met vlag en wimpel het Holland Hotel van het jaar 2009 geworden!  Naast de goede keukenkwaliteit en de goede hygiëne waren met name de vriendelijkheid, gastgerichtheid en ongedwongen sfeer belangrijke factoren’, zo luidde het juryrapport.

“Daar zijn we supertrots op”, zegt Cella Schouten, die een vlag en een certificaat gekregen heeft.  “We hebben de vermelding op de website gezet, maar verder zullen we het niet uitdragen.  Wel zijn we onze vaste gasten dankbaar en hebben we het personeel een horloge met inscriptie cadeau gedaan.  Dankzij de vaste gasten en ons personeel zijn we zover gekomen.”

HOTEL KARSTEN MET VLAG EN WIMPEL BESTE HOLLAND HOTEL VAN 2009

Norger Courant, dinsdag 31 maart 2009, nummer 14 / Horeca Entree 22 april 2009

Hotel Karsten in Norg is uitgeroepen tot beste Holland Hotel van 2009.  Dat kregen eigenaren Kees en Cella Schouten te horen tijdens een ‘verrassingsbezoek’.

De ‘Holland Hotel van 2009’ vlag met bijbehorend certificaat werden aangeboden door burgemeester Hans van der Laan van Noordenveld en de voorzitter van Holland Hotels, Frits Hulshof.

Holland Hotels is een stichting die de belangen van ca. 70 gastvrij en persoonlijk geleide hotels in geheel Nederland, behartigt.  Het gaat daarbij om hotels met maximaal 50 kamers, die op de mooiste plekjes zijn gesitueerd.  Middels een gastenenquête én het bezoek van ‘mystery guests’ is Holland Hotel Karsten in Norg uitgeroepen tot beste Holland Hotel van 2009.

Het rapport vermeldt onder andere: Holland Hotel Karsten is ‘met vlag en wimpel’ het Holland Hotel van het jaar 2009 geworden!  Naast de goede keukenkwaliteit en de goede hygiëne waren met name de vriendelijkheid, gastgerichtheid en ongedwongen sfeer belangrijke factoren.

De twee andere genomineerde Holland Hotels eindigden op een gezamenlijke eervolle tweede plaats te weten: Hotel Berghoeve te Epen (L.) en Droomhotel ’t Heinenhoes te Anderen (Dr).